FESTEELVAL 2015

 

Naslovnica

Po slabem letu načrtovanja smo pod streho spravili izvedbo 2. jeseniškega Festeelvala. Letos smo se odločili, da bomo delali dogodek za vse čute in tako se je tudi zgodilo. Glavnino papirologije je nase spet prevzel predsednik MSJ, Miha Rezar, ostali člani ekipe pa smo pomagali, kjer smo le lahko. Pri uspešni izvedbi dogodka nam je pomagalo dejstvo, da so se med seboj spet povezale različne organizacije in vsaka je prispevala svoj kamenček za jeseniški mozaik.

Letos nam je uspelo pridobiti nekaj sponzorjev, Acroni in Enos, prijavili smo se tudi na turistični razpis jeseniške občine. Pri izvedbi so nam priskočili na pomoč tudi Radio Triglav, Gledališče Toneta Čufarja, Knjižnica Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Mladinski center Jesenice, Klub jeseniških študentov, Jeko-in, Društvo Up ter Zavod za šport Jesenice. Brez pomoči prostovoljcev projekta ne bi izpeljali, tako da gre velika zahvala tudi njim.

Festeelval 2015 smo na Stari Savi začeli s Tržnico znanja, na kateri so se predstavljala podjetja in zaposlitvene organizacije, nadaljevali pa smo s hip hop večerom, na katerem so se obiskovali lahko čudili trikom Dunking Devilsov, opazovali skejtanje slovenske rap legende Dalaj Eegola in prijateljev, nato pa se nam je predstavila La Bagra s prijatelji in zvezda večera, Klemen Klemen.

Petek smo uspešno zaključili, sobotni program pa smo začeli s Tržnico piva in društev. Vremenska napoved je kazala stabilno vreme, udeležba je bila temu primerna. Vsi pivoljubci si prišli na svoj račun, vmes so se lahko vrnili kakšnih 200 let nazaj v čas, se okrepčali s pristnim burekom, potem pa se je dan prevesil v večer in čas je bil za že peti Odmev. Letos so se nam predstavile tri obetavne skupine: Le Serpentine, Skeebeep in Fourstone. Zvezda večera je bila skupina Elvis Jackson, ki je pokazala, da ji gorenjski mraz ne pride do živega.

Noč je bila dolga, a nas je čakal še en delovni dan. Nedeljo smo preživeli na Čufarjevem trgu. Pokazalo se je sonce in mnogo otroških obiskovalcev, saj je bila večina programa namenjenega prav njim. Dogajanje je bilo prilagojeno najmlajšim in tudi starejšim otrokom. Ti so se lahko plazili po blazinah ali igrali ogromni štiri v vrsto. Nekateri so se preizkusili v preskakovanju kolebnice, sodelovali pa so tudi starši, ki se verjetno tako niso igrali že od malih nog. Istočasno je potekal tudi gorski tek na Lenčka, ki vsako leto postavlja izzive vsem udeleženim tekačem. Dopoldne se je prevesilo v popoldne, za glasbeno podlago je poskrbel Andrej Šifrer, ki nas je opozoril, da si brez prijateljev izgubljen. S trga smo se preselili v gledališče, kjer smo se nasmejali impro nastopu, zadnje dejanje Festeelvala 2015 pa je potekalo za gledališčem, saj smo si ogledali film na zunanji steni … iz avta.

Nato smo prespali nekaj noči, kujejo pa se že novi načrti za naslednje leto. Še enkrat hvala vsem, ki ste na kakršen koli način pomagali pri izvedbi in hvala vsem obiskovalcem.