10373078_1394687967420475_6388455059691708557_o

Mladinski svet Jesenice, ustanovljen leta 2012, je mladinska organizacija, ki obstaja z namenom povezovanja mladih, ter koordiniranja in zastopanja skupnih interesov mladih in mladinskih organizacij. Mladi aktivisti se trudijo prinesti teme in interese mladih na dnevni red lokalnih odločevalcev in širše lokalne skupnosti.

Mladinski svet Jesenice in ostale organizacije, ki so naše članice si prizadevajo k razvoju okolja v katerem se mladi lahko najdejo, razvijajo in rastejo v avtonomne, odgovorne in aktivne državljane.

To nam uspeva na dva načina:

  • posredno (mladinske organizacije, ki se vključijo v MSJ, lahko aktivno sodelujejo pri razvoju mladinske politike in določajo smernice razvoja občine Jesenice)
  •  neposredno (mladi lahko delujejo v MSJ kot posamezniki, ki jih zanima problematika in organiziranje mladih).

V novem vodstvu Mladinskega sveta Jesenice  je trenutno 7 mladih in 6 organizacij članic. Mladi, ki organizacijo vodijo in skrbijo za to, da so mladi slišani  so Miha Rezar, Anže Kuraš, David Mirc, Sanja Despotovič in Teja Tičar.

Naša želja je, da bi v prihajajočih letih svojo ekipo in članstvo še povečali ter pripomogli k temu, da bodo Jesenice postale mladim prijazna občina.

Za vse tiste, ki vas zanima kaj več ali  sodelovanje pod okriljem Mladinskega sveta Jesenice ste več kot dobrodošli, da stopite v stik z nami pod zavihkom Postani član!.