3. TEDEN DOBRE VOLJE

tdv-pmn

Mladinski svet Jesenice organizira že 3. Teden dobre volje, teden brezplačnih dogodkov, na katerih pa lahko kakšen evro namenite v dobrodelne namene. Potekal bo od 12. do 17. 6. na različnih lokacijah na Jesenicah.

Za vas smo pripravili naslednje dogodke:

12. 6. ob 18.00, Kolpern (Banketna dvorana): Predavanje Toma Križnarja

Humanitarni aktivist in borec za človekove pravice prebivalcev Nubskih gora Tomo Križnar nam bo skupaj z ženo, prof. razrednega pouka in novinarko Bojano Pivk Križnar povedal več o svojem delu in izkušnjah. Vstop je prost.

 

13. 6. ob 16.30, Kolpern (Konferenčna dvorana): Predavanje o zaznavanju in Vinyasa Flow joga

Začeli bomo s predavanjem o zaznavanju oziroma čuječnosti, kjer boste izvedeli kako nazaj k svoji notranji naravi, s katero dandanes prehitro izgubljamo stik. Po predavanju, bo ob 18.00 sledila še Vinyasa Flow joga, kjer se boste lahko ob prepletu različnih asan, pranayam (tehnik dihanja) in meditacije prepustili občutku “tu in zdaj”. Vadbo in predavanje bo vodila licencirana učiteljica Vinyasa Flow vadbe, Ana Pirih. Udeležba je brezplačna, zaželjene pa so prijave na: info@msj.si

 

15. 6. ob 16.00, Prostori MCJ: Eko delavnica

Pri Eko delavnici bomo združili moči z Klubom jeseniških študentov in Društvom upokojencev Jesenice. Delavnico bo izvedlo društvo Ekologi brez meja, natančneje ga. Helena Nieboer. Iz uporabljenih majic bomo izdelali nakupovalne vrečke in tako pripomogli k ohranjanju okolja ter se naučili bolj ekološkega ravnanja z odpadki.

 

16.6. ob 18.00, Občinska knjižnica Jesenice: Tečaj znakovnega jezika

Delavnico bo vodila gospa Zlata Crljenko iz Združenja tolmačev za slovenski znakovni jezik. Delavnica je namenjena vsem, ki jim bo znanje znakovnega jezika omogočilo lažje in kvalitetnejše opravljanje njihovega poklica pa tudi vsem tistim, ki bi radi stopili korak proti inkluziji gluhih in naglušnih članov naše družbe. Dogodek je brezplačen.

 

16. 6. ob 20.00, Teater bar: Impro s KUD KIKS

Se že dolgo niste nasmejali? Si želite preživeti sproščen večer, s pridihom humorja in kančkom sarkazma? Pridružite se nam na Impro večeru z KUD KIKS.

 

17. 6. ob 20.00, Trg na Stari Savi: Odmev 2017 z Adijem Smolarjem in Poletna muzejska noč

Za zaključek Tedna dobre volje bomo uživali na že 7. Odmevu, tokrat smo na Jesenice povabili Adija Smolarja. Dogodek nam bo pomagal organizirati Klub jeseniških študentov. Program bo še dodatno popestril Gornjesavski muzej Jesenice s Poletno muzejsko nočjo.

 

Projekt je sofinanciran iz javnega razpisa za mladinske projekte v letu 2017 v Občini Jesenice.