VABLJENI NA TEDEN DOBRE VOLJE

Program

Mladinski svet Jesenice znova organizira Teden dobre volje, ki bo tudi letos vključeval kopico brezplačnih izobraževalnih, rekreativnih, osveščajočih in zabavnih dogodkov. Na dogodkih se bodo zbirali prostovoljni prispevki, ki bodo namenjeni soljudem, ki potrebujejo pomoč. Lani smo zbranih 430 € namenili Osnovni šoli Poldeta Stražišarja. Prepričani smo, da prav vsak lahko najde nekaj zase.

Program

JESENIŠKE ŠOLE ZA LEPŠI JUTRI
Četrtek, 17. 5. ob 19.00 v Gledališču Toneta Čufarja

Prireditev bodo soustvarjale jeseniške osnovne in srednje šole. Z vsake šole se bodo predstavili nadarjeni posamezniki oz. skupine. Prireditev bosta vodila Anamarija Krajšek in Andraž Pavlič ob pomoči osnovnošolcev. »Dogodek bo namenjen krepitvi medsebojnega sodelovanja, inkluziji, večanju družbene odgovornosti in zbiranju prostovoljnih prispevkov za soljudi v stiski.

 

TOLERIRAM TE: delavnica
Ponedeljek, 21. 5., ob 17.00 v Mladinskem centru Jesenice

Vabljeni na aktivnosti z društvom Legebitra, ki bodo namenjene izobraževanju o socialnemu vključevanju LGBTIQ+ mladih, krepitvi samozavedanja in samozavesti, zmanjševanju čustvenih in socialnih stisk ter preventivi. Tema delavnice bo spoznavanje koncepta razmerji moči in koncept tolerance. Udeleženke/ci na lastni koži preizkusijo, kako je biti v vlogi tolerirane osebe in v vlogi osebe, ki tolerira. Cilj je tudi prikazati oblike komuniciranja in sodelovanja, ki so spoštljive in temeljijo na enakopravnosti. Vabljeni prav vsi, še posebej pa starši LGBTIQ+ oseb, učitelji, svetovalni delavci, psihologi, zaposleni na občini, LGBTIQ+ posamezniki,…

 

JOGA IN AKROJOGA
Torek, 22. 5., ob 17.00 (akrojoga) in 18.15 (joga) na Trgu na Stari Savi.

Joga ne deluje samo v smeri telesnega, temveč tudi duševnega zdravja. Vabljeni na vsaj eno, najbolje pa kar obe delavnici na trgu na Stari Savi. V primeru dežja ju bomo preselili v prostore Mladinskega centra Jesenice. Namen delavnic je spodbujanje zdravega načina življenja.
COMING OUT: delavnica
Sreda, 23. 5., ob 17.00 v Mladinskem centru Jesenice

Vsi mladi člani LGBTIQ+ skupnosti lepo vabljeni na delavnice z Legebitro na temo »Coming out«. Cilj delavnic je ponuditi varno okolje, kjer lahko brez skrbi spregovorite o izzivih, s katerimi se spopadate.

 

ŠIVANJE: medgeneracijsko sodelovanje
Sreda, 23. 5., ob 17.00 v prostorih Društva upokojencev Jesenice

Obisk društva upokojencev bo letos potekal v obratni smeri. Lansko leto smo mladi pripravili program za starejše, letos pa se bomo učili mi. Dogodek bo temeljil na načelu medgeneracijskega povezovanja, spoštovanja in medsebojne pomoči ter zmanjševanju morebitnih predsodkov in stereotipov glede starosti. Vsi mladi, ki bi se želeli naučiti šivanja našitkov vabljeni, da se nam pridružite.

 

PISANJE ŽIVLJENJEPISA: delavnica
Četrtek, 24. 5., ob 17.00 v prostorih Mladinskega centra Jesenice

Delavnica pisanja življenjepisa, ki jo bomo pripravili skupaj z Ljudsko univerzo Jesenice je namenjena izboljševanju zaposlitvenih možnosti mladih. Zelo uporabna je predvsem za dijake in študente, vabljeni pa ste vsi, ki se zavedate pomena neformalnega učenja in pridobivanja kompetenc

 

STAND UP: KUD Kiks
Petek, 25. 5., ob 20.00 v Teater baru

Teden dobrodelnosti bomo zaključili na zabaven način: s stand up-om v Teatru. Za neomejene količine smeha bodo poskrbeli KUD Kiks.