Čar Festeelvala je v tem, da je nastal na pobudo različnih akterjev, ki v mestu Jesenice vidijo velik neizkoriščen potencial. Ime je prispeval neimenovan avtor, ki je svoj predlog podal v spletni anketi, kjer se je izbiralo ime za večdnevno poulično dogajanje na Jesenicah. Je skovanka besed festival in »steel«, kar v angleščini pomeni jeklo. Ime odraža zgodovino mesta in karakter ljudi, ki v njem živijo.

V preteklosti so pri projektu sodelovali različni posamezniki in organizacije. Od vsega začetka pri projektu sodeluje Mladinski svet Jesenice, levji delež prispeva tudi Klub jeseniških študentov. Hkrati moramo omeniti tudi odlično sodelovanje z Gornjesavskim muzejem Jesenice,  Mladinskim centrom Jesenice, Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice in Občinsko knjižnico Jesenice. Svoj krog počasi širimo tudi na ostala aktivna društva in organizacije na Jesenicah.

Namen projekta:

Glavni namen je bil v osnovi prebuditi mesto in prebivalce, enkrat na leto postaviti  dogajanje na ulice in povezati prebivalce, da začutijo neko pripadnost do mesta. Ob izkušnjah, ki nam jih je prinesel projekt, pa smo kmalu spoznali, da je glavni namen Festeelvala razvoj mladinskih aktivistov, prenos znanja in omogočanje mladim, da se organizacijsko in kulturno izrazijo.

Več o dogodku pa najdeš na uradnem Facebook profilu (klik).

Eventaton je enodnevni dogodek, ki združuje koncept hackathonov in problematiko mesta Jesenice (Kaj naj počnejo mladi v prostem času?). Cilj izobraževalnega tekmovanja je, da udeleženci na enodnevnih delavnicah oblikujejo nov dogodek, ki se bo v bližnji prihodnosti odvil v Občini Jesenice.

 • Kako bo dogodek izgledal?
  13. aprila se dobimo v prostorih Mladinske Centra Jesenice, kjer se bo tudi dogodek odvijal. Tam boste sodelujoči razporejeni v skupine. Vsaka skupina bo pod vodstvom izkušenega mentorja teoretično oblikovala celoten dogodek – se pravi od zasnove ideje pa do samega načina izvedbe. Vse skupine bodo svoje ideje predstavile, najboljša skupina pa bo svoj dogodek lahko izpeljala pod okriljem Kluba Jeseniških študentov

 • Kako sodelovati?
  Izpolni obrazec, ki se nahaja tu (klik). V primeru, da že imaš ekipo, posreduj obrazec še ostalim članom. Ekipa ima lahko največ 5 članov.
 • Kakšne dogodke bomo iskali?
  Najboljše! Vsebino dogodkov določite vi, edina omejitev, ki obstaja je, da je dogodek možno izpeljati v občini Jesenice.
 • Kaj pa nagrada?
  Glavna nagrada je po našem mnenju druženje, širjenje znanja in povezovanje mladih na Jesenicah. Zmagovalna ekipa bo prejela bon v vrednosti 200 € za spletni nakup v trgovini Mimovrste; 2500 €, ki jih podarja KJŠ, za izpeljavo dogodka; honorar, ki ga podarja KJŠ, za oranizatorje zmagovalnega projekta.  Vse novosti o dogodku najdeš na uradnem Facebook dogodku (klik)

Teden dobre volje je dobrodelni in izobraževalni projekt, ki ga že skoraj tradicionalno organiziramo vsako leto. V obdobju enega tedna pripravimo več manjših dogodkov, ki naslavljajo družbeno relevantne teme kot so: medkulturnost, trajnostni razvoj, vključevanje in spoštovanje marginaliziranih skupin ter neformalno izobraževanje, hkrati pa poskrbimo tudi za kulturno-zabavni program. S pomočjo projekta zbiramo prostovoljne prispevke za posameznika v stiski, ki nam ga pomaga izbrati Center za socialno delo.

Več o samem projektu lahko izveš na uradnem Facebook dogodku (klik).

Pretekli dogodki:
-Zaposlitveni sejem
-Muralizem